Hur mycket kostar kontorsstädning? (Pris 2021)

Att anlita städhjälp för företagets kontorsstädning ger personalen trivsammare arbetsmiljö som bidrar till mer harmoni och mer kreativitet. Ni kan gratis beställa upp till fem offerter från pålitliga och seriösa städföretag genom vår offerttjänst på städexperter.se för att erhålla bästa pris för er kontorsstädning i era företagslokaler.

Om ditt företag har ett kontor kan det vara både tidseffektivt och kostnadseffektivt att anlita en städfirma för att utföra kontorsstädningen istället för att personalen ska städa själva.

När ni anlitar ett professionellt städföretag får ni städningen utförd korrekt och med ett perfekt resultat som gör att personalen får en trivsammare arbetsmiljö. Dessutom använder städfirmor idag miljövänliga rengöringsmedel som vanligtvis är producerade på naturprodukter. Det gör att kontoret inte bara blir rent utan även får en behaglig, naturlig doft.

Nedan kan ni läsa mer kring pris för kontorsstädning och vad som är bra att tänka på! 

 

Vad kostar kontorsstädning?

Hur mycket en kontorsstädning kostar beror på flera olika faktorer som bland annat:

  • Hur stora kontorslokaler företaget har
  • Hur ofta företaget vill få städat 
  • Om det finns speciella behov, så som att hantering av disk ska ingå

Tre punkter som är bra att tänka igenom 

Om ni ska förfråga ett städföretag om pris för er kontorsstädning kan det vara bra att tänka igenom nedan tre punkter. Det hjälper er att få en skräddarsydd städning som passar just era behov! 


1. Vad som ska ingå i priset för er kontorsstädning

I priset för kontorsstädning ingår vanligtvis: 

  • Dammsugning och fukttorkning av alla golv.
  • Skakning av entrémattor.
  • Avtorkning av alla fria ytor som fönsterbrädor, väggar, möbler, skrivbord och dörrar.
  • Putsning av fönster i innerdörrar och fönsterpartier inne på kontoret.
  • Tömning av papperskorgar.
  • Rengöring av toaletter och badrum. 
  • Rengöring av köksbänkar, torkar av kranar, skåp, lådor, vitvaror utvändigt.

Det går även att beställa till ytterligare städtjänster som exempelvis diskning, tvätt av handdukar, putsning av fönster, vattning av blommor, trappstädning och mycket annat, utifrån era behov. Priset för kontorsstädningen blir då givetvis högre, då det tar längre tid.

Pris för kontorsstädning efter event
Om behov finns kan ni också beställa en anpassad städning som exempelvis i samband med att företaget ska ha ett event eller då företaget vill utföra en storstädning av lokalerna. Pris för en sådan kontorsstädning beror på om ni använt kontorets alla ytor, samt såklart hur mycket det är att städa undan. 


2. Bestäm hur ofta ni vill ha kontorsstädning

När ni ska beställa städning av ditt kontor är det bra om ni planerar hur ofta ni vill få kontoret städat.

I vissa intensiva kontorsmiljöer kan det vara lämpligt att förlägga städningen efter att kontoret har stängt. 

Detta så att inte städarna påverkar företagets verksamhet eller att städarna hindras från att utföra sitt arbete. Ni kan välja att få kontoret städat en, två eller tre gånger varje vecka, varannan vecka eller exakt så ofta som ni behöver.

Det kan också vara lämpligt att bestämma en tid då städningen ska ske så att städningen kan utföras mest effektivt utan att störa personalen på kontoret. Vissa städföretag kan acceptera att utföra städning tidigt på morgonen eller på kvällen.


3. Pris per timme eller fast pris för er kontorsstädning?

Städföretag kan arbeta per timme eller erbjuda fast pris för löpande kontorsstädning. Ofta blir skillnaden inte så stor då ett fast pris beräknas på städföretagets uppskattning om hur många timmar städningen tar att utföra.

För att få exakt pris för er kontorsstädning kan ni begära upp till fem kostnadsfria offerter från kvalitetsgranskade städföretag på er ort genom Städexperter. Då får ni möjlighet att kunna jämföra offerter och kunna välja det företag som kan erbjuda er den mest prisvärda lösningen för er städning på kontoret.

 

Begär in offert med pris för kontorsstädning

Städexperter tillhandahåller en offertjänst som riktar sig till företag, bostadsrättsföreningar och privatpersoner som vill anlita ett pålitligt städföretag. Här kan ni kostnadsfritt beställa och få upp till fem stycken offerter från kvalitetsgranskade städföretag på er ort, utan att ni förbinder dig för något.

De företag som lämnar offerter genom vår offerttjänst är kontrollerade av oss på Städexperter så att de uppfyller alla våra krav. Bland annat kontrollerar vi att företagen har utbildad städpersonal, innehar F-skattesedel och har en ordnad ekonomi. Det gör att ni kan vara trygg med att de företag som ni får offerter är ett seriöst städföretag. Därmed kan ni istället fokusera på att finna den bästa och mest kostnadseffektiva lösningen för er kontorsstädning.

Klicka gärna här och läs mer om hur Städexperter fungerar! 

Priser kopplat till städning

Våra vanligaste frågor kopplat till städhjälp rör just priser. Vi har därför sammanställt en sida som rör just priser kopplat till städhjälp. Klicka här för att läsa mer!

Få upp till 5 offerter från pålitliga städföretag i ditt område, kostnadsfritt!