Hur mycket kostar städhjälp? (Pris 2021)

Då du behöver hjälp med flyttstädning, storstädning eller löpande hemstädning kan du erhålla bästa pris för städhjälp om du beställer upp till fem offerter på Städexperter. Med offert från flera företag kan du enkelt jämföra villkor och priser för att hitta den mest prisvärda lösningen för din städning.

Behöver du anlita städhjälp i samband med att du ska flytta, för en storstädning eller för att löpande få hjälp med städningen hemma eller på kontoret bör du begära in offert från flera städföretag. Då kan du enkelt jämföra offerter så att du kan hitta det städföretag som kan erbjuda dig de mest kompletta städtjänsterna till de bästa priserna! 

Kostnaden för städhjälp varierar beroende på vilken service du vill erhålla, var du bor i landet och vilket typ av städhjälp som du eftersöker. 


För flyttstädning och storstädning är det vanligt att du kan erhålla ett fast pris. För löpande städning är det vanligare med pris per timme, då mängden städning kan variera vid varje städtillfälle.

 

Vad kostar städhjälp?

Kostnaden för städhjälp baseras ofta på ett pris efter RUT-avdrag (för privatpersoner). 

  • RUT-avdrag är ett skatteavdrag som gör det möjligt för dig att få 50 procent avdrag på städföretagets arbetskostnader. 
  • Städföretag brukar uppge pris för städhjälp efter RUT-avdrag, vilket du får avdraget direkt på fakturan och inte är pengar som du behöver ligga ute med.
  • Exempel: Om en städfirma kostar 300 kronor per timme kommer du med RUT-avdraget erbjudas ett pris på 150 kronor per timme. Det gör att du vet exakt vad din städhjälp kommer kosta. 


Pris per timme för städhjälp
- Rekommenderas vid löpande städning

När du behöver hemstädning eller kontorsstädning är det vanligt att detta arbete ofta utförs på timpris. Detta för att städningens omfattning kan variera från gång till gång. Vissa gånger kanske det krävs minimalt med städning medan andra gånger är det mer krävande städning. Då är ett timpris mest rättvist för både dig, som då bara betalar för den städning du erhåller, men också för städföretaget som får betalt för den städning som de levererar. 

 

  • Priset per timme för städning ligger vanligtvis på mellan 200 kronor upp till 300 kronor, beroende på hur avancerad och komplicerad städningen är. Detta är pris efter RUT-avdrag på 50 procent. 
  • Företag betalar fullt pris för kontorsstädning, som då istället ligger på mellan 350 till 550 kronor per timme. 

För återkommande, löpande uppdrag går det också att erhålla fast pris för din hemstädning eller kontorsstädning.

Fast pris för städhjälp
- Rekommenderas vid storstädning och flyttstädning

När du ska flytta och behöver boka flyttstädning eller då du behöver en storstädning av din bostad är det vanligast att du får ett fast kostnad för städhjälp. 

  • Detta innebär att du vet exakt vad du kommer att betala då arbetet är klart och även att städföretaget vet exakt hur mycket de ska fakturera efter avslutat uppdrag. 
  • Exakt kostnad för en flyttstädning eller en storstädning är mycket svårt att uppge utan att alla förutsättningar är kända, vilket de är då du begär in en offert för din städning. 
  • Generellt kostar en flyttstädning cirka 1 000 upp till 4 000 kronor beroende på hur stor bostad du har. Detta är priser efter RUT-avdrag på 50 procent. 

I kostnaden för städhjälpen ingår oftast garantier så att din bostad blir godkänd av din gamla hyresvärd och de nya hyresgästerna.

 

Begär in offerter från kvalitetsgranskade städföretag på din ort

Du kan begära in upp till fem stycken offerter från granskade städföretag hos oss på Städexperter för att erhålla ett mer exakt kostnad för din städhjälp. Det är kostnadsfritt och utan att du förbinder dig för något. Då kan du enkelt jämföra offerter för att hitta den städfirma som kan erbjuda dig de bästa villkoren och det bästa priset.

Alla företag som erbjuder dig offerter genom vår tjänst är kvalitetsgranskade så att de innehar F-skattesedel, en ordnad ekonomi samt arbetar enligt rådande branschregler.

Vill du veta mer om Städexperter? Klicka här! 

 

Få upp till 5 offerter från pålitliga städföretag i ditt område, kostnadsfritt!