Vad ingår i en trappstädning?

Om din bostadsrättsförening vill få hjälp med trappstäd och städning av andra gemensamma utrymmen kan du anlita ett professionellt städbolag som utför er trappstädning löpande. Här kan du läsa mer om vad som ingår i en trappstädning och andra tilläggstjänster.

I flerfamiljsfastigheter så blir det snabbt smutsigt i trappor och i andra gemensamma utrymmen. Genom att anlita en städfirma för er fastighets trappstädning kan ni se fram emot rena och väldoftande trapphus, även under vintern då mycket smuts följer med in.

 

Rena trapphus ökar trivseln för de boende

I ett trapphus drar man in en hel del smuts framför allt under vintern då snö, sand och salt fastnar på skorna och följer med in i trapphuset. Att ha smutsiga trapphus leder ofta till irritation hos de boende. Sand, grus och andra smutspartiklar bidrar också till att trappor och stengolv slits snabbare vilket efter ett tag ger permanenta skador som inte går att tvätta bort. Med ett rent trapphus så ökar man inte bara trivseln för de boende utan förebygger även slitage.

 

Anlita ett städföretag för trappstädning

När din bostadsrättsförening eller bostadsföretag anlitar ett städföretag för fastighetens trappstädning kan ni själv skräddarsy städprogrammet. Ni bestämmer också hur ofta ni vill att städningen ska utföras, vanligtvis en gång per vecka och lite oftare under vintertid. Vid en trappstädning är det inte bara trapporna som städas utan även entrén och ofta även andra gemensamma utrymmen som exempelvis tvättstuga.

 

När du anlitar en städfirma för er trappstädning så är det yrkeskunniga och erfarna städare som utför arbetet. Vanligtvis används miljövänliga rengöringsmedel som lämnar en ren doft efter sig. Självklart har städföretagen ansvarsförsäkring och lämnar vanligtvis garantier på sitt arbete. Det gör att du kan vara trygg med att arbetet utförs korrekt och med perfekt resultat.

 

Detta ingår vanligtvis i en trappstädning

När en städfirma utför trappstädning så börjar de alltid på översta plan och arbetar sig sedan nedåt våning för våning. Det gör städningen effektiv samtidigt som inte smuts flyttas runt i trapphuset.

 

  • I trapphuset sopas golven och trappstegen och fukttorkas sedan med mopp. Fläckar på väggar och ledstänger torkas av med fuktig trasa. Även element, fönsterbrädor och andra detaljer i trapphuset torkas av med fuktig trasa. Finns fasta mattor i trapphuset så dammsugs dessa.
  • Finns hiss så torkas väggar av, golven sopas och fukttorkas och speglar och fönsterglas putsas.
  • Nere i entrén så sopas och fukttorkas golven. Glas i entrédörren putsas, skrapgaller eller skrapmatta rengörs och eventuella lösa entrémattor skakas.
  • I tvättstuga så sopas golv och fukttorkas. Tvättmaskiner och andra vitvaror torkas av. Luddfilter töms och rengörs och slutligen slängs sopor.

 

Det går att beställa till extra tjänster vid behov som fönsterputsning i trapphus, rengöring av armatur, lägenhetsdörrar, karmar, lister och beslag. Det går även att beställa storstädning i tvättstuga, cykelrum, källare och andra gemensamma utrymmen. 

När ni anlitar en städfirma för er fastighets trappstädning så går städprogrammet att skräddarsys exakt utifrån era önskemål och behov.

 

Om Städexperter

Städexperter är en webbsajt som vänder sig till privatpersoner, företag och bostadsrättsföreningar som är intresserade av städtjänster. Här kan du hitta all information du behöver för att kunna bedöma vilken typ av städning du är i behov av och hur den går till.

Städexperter har även en offerttjänst där du kan göra en kostnadsfri offertförfrågan och få upp till fem stycken offerter från kvalitetsgranskade städföretag i ditt närområde. Det innebär att du får ett bra underlag så att du kan jämföra offerter för för trappstädning så att du finna det företag som kan erbjuda dig de bästa villkoren och det bästa priset.

 

Endast kvalitetsgranskade städföretag

När du vill anlita ett seriöst städföretag för din hemstädning, kontorsstädning, storstädning eller flyttstädning kan du beställa och få upp till fem offerter kostnadsfritt hos oss på Städexperter. Vi samarbetar med ett flertal kvalitetsgranskade städföretag över hela Sverige vilket gör att vi kan sammankoppla dig med lokala städföretag på din ort.

Samtliga företag som erbjuder offerter genom Städexperter är kontrollerade av oss så att de uppfyller alla de krav som ska ställas på ett kompetent städföretag. Det betyder att då du anlitar en städfirma som lämnat offert genom oss så kan du vara trygg att arbetet utförs med högsta kvalitet

Få upp till 5 offerter från pålitliga städföretag i ditt område, kostnadsfritt!