Städning av dödsbo och dödsbotömning

När någon närstående har gått bort kan det vara svårt att själv ta itu med att städa den bortgångnes bostad eller utföra en dödsbotömning. Många väljer att överlåta städningen av dödsbo till en städfirma som har erfarenhet kring att städa dödsbon och att utföra en dödsbotömning. Hos oss kan du få offerter från flera kvalitetsgranskade städföretag på din ort som har en stor vana av dödsbostädning.

Det finns möjlighet att anlita städfirma i många olika sammanhang som exempelvis för hemstädning, storstädning, flyttstädning eller för städning av dödsbo. När någon närstående har gått bort kan det vara svårt att själv ta itu med att städa den bortgångnes bostad eller utföra en dödsbotömning. Utöver sorgen så finns det ofta många minnen som man kanske har svårt att utsätta sig för så nära efter att den närstående har gått bort. Det finns flera städfirmor som utför städning av dödsbo och även dödsbotömning. Det kan vara ett sätt att få det oundvikliga utfört så att man själv kan bearbeta sorgen i lugn och ro.

 

Städning av dödsbo

Det är dödsboet som är ansvarig för att städning utförs i bostaden. Om det är en bostadsrätt eller ett hus så behöver städning eventuellt utföras så att bostaden är i fint skick då mäklaren ska sälja den. Är det en hyresrätt kräver hyresvärden att bostaden ska städas inför att nästa hyresgäst ska flytta in. Kostnaden för städningen ska betalas av dödsboet, om det finns tillgångar. Om det är en hyresrätt och dödsboet saknar tillgångar är det hyresvärden som får ombesörja att bostaden blir städad. I samband med att man utför en städning av dödsbo kan det också finnas behov av att tömma lägenheten. En del bohag kanske ska magasineras eller säljas medan en del kanske ska lämnas för återvinning eller till hjälporganisationer. En del städfirmor kan också hjälpa till med dödsbotömning.

 

Hitta städföretag vid städning av dödsbo

När du behöver hjälp med att städa en bostad efter en avliden person kan du vända sig till städexperter.se för att få in offerter från lokala städföretag. Genom vår offerttjänst kan du beställa och få upp till fem stycken offerter från kvalitetsgranskade städföretag på din ort, kostnadsfritt och utan förpliktelser. Flera av de städföretag som är registrerade i vår tjänst har en stor erfarenhet från att städa hos dödsbon vilket innebär att de har en stor förståelse för situationen och hanterar städningen med största respekt för den avlidne och dess anhöriga.

När du begär in offerter kan du ange att det handlar om en städning av dödsbo så att städföretagen som ska lämna offerter är medvetna om detta innan.

 

Så utförs en städning av ett dödsbo

En städning av ett dödsbo är mycket likt en flyttstädning med den skillnaden att utöver en grundlig rengöring så kan det också krävas att en del av bohaget ska bort från bostaden. Det innebär att om det finns bohag som ska transporteras bort för återvinning eller skänkas till hjälporganisationer kan du få hjälp med detta. Annan bohag kanske ska säljas eller flyttas till förvaring. 

Så snart dödsbotömningen är genomförd kan arbetet med städningen påbörjas. Det innebär att alla rum städas noggrant från golv till tak, i köket rengörs diskbänk, skåp, lådor, vitvaror, spisen och spisventilationen. I badrummet rengörs alla vitvaror, ventilation, avlopp, golv och väggar. Efter att städningen är genomförd kan du vara säker på att hyresvärden eller mäklaren kommer att godkänna städningen så att du slipper tänka mer på detta.

 

Beställ upp till fem offerter kostnadsfritt

Städexperter.se har en offerttjänst i samarbete med ett flertal städföretag över hela Sverige. Offerttjänsten vänder sig till privatpersoner, företag och bostadsrättsföreningar som enkelt och bekvämt vill finna ett kvalitetsgranskat städföretag på sin ort.

Tjänsten är kostnadsfri samtidigt som man inte heller förbinder sig för något. Om de offerter man fått inte uppfyller de krav man har, kan man fritt bestämma sig för att tacka nej till samtliga offerter. För att erhålla offerter från upp till fem godkända städföretag fyller man i vårt formulär. Därefter får man oftast redan inom några timmar svar från lokala städföretag. Ibland kan det krävas att företagen behöver komma ut till ditt hem eller kontor för att diskutera dina behov av städning innan de kan lämna en offert.

 

Finn bästa städleverantören genom att jämföra offerter

När du erhållit dina offerter för din städning genom städexperter.se kan du sedan enkelt jämföra dessa för att hitta det städföretag som kan erbjuda dig de bästa villkoren. Du bör jämföra leveransvillkor, betalningsvillkor, garantier och pris. Samtliga företag är kvalitetskontrollerade genom att vi har kontrollerat att de har F-skattesedel, god ekonomi samt har kvalificerad personal. Eftersom vi redan har kontrollerat de företag som lämnar offerter genom vår tjänst så slipper du det tidskrävande arbetet. Istället kan du tryggt välja den städleverantör som kan erbjuda dig de mest förmånliga villkoren och det bästa priset för ditt städuppdrag. 

Få upp till 5 offerter från pålitliga städföretag i ditt område, kostnadsfritt!