Att tänka på när du ska anlita städare för din hemstädning (pris, tips & städföretag)

Då du planerar att anlita hjälp med din hemstädning är det några saker som du behöver tänka på för att du får bästa möjliga städhjälp - till ett rimligt pris. Genom vår offerttjänst kan du erhålla upp till 5 stycken offerter från seriösa och kontrollerade städföretag på din ort.

Att städa hemma är en del av vår vardag och något som behövs utföras med jämna mellanrum för att skapa en trivsam miljö där familjen kan vistas. Städning är dock ofta förknippat med måsten vilket kan bidra till att flera av oss drar oss för att städa då det behövs som mest. Dessutom är städning ett tidskrävande moment som gör att vi får mindre tid över till annat som är roligare, som exempelvis tid med familjen, vänner eller någon hobby. Som tur är finns det idag tusentals städföretag runt om i Sverige som erbjuder hemstädning. Det innebär att du kan få hjälp av en städfirma för att städa hemma och därmed mer tid över till annat.

 

När du ska beställa hemstädning

När du vill anlita en städfirma för din hemstädning behöver du först tänka igenom dina behov innan du begär in offerter från städföretag. Bland annat: 

  • Hur ofta du vill få städat hemma
  • Vart och hur du vill få det städat hemma
  • Om du har några speciella önskemål 

Läs mer om punkterna nedan.

Därefter kan du begära in offerter från seriösa städföretag så att du får ett bra underlag att jämföra mellan så du kan hitta den mest prisvärda lösningen för din hemstädning. Flera städföretag kan erbjuda dig en provstädning hemma till ett reducerat pris. Det gör det möjligt för dig att dels se resultatet av städfirmans städning men också att du lättare kan bedöma i vilken omfattning du är i behov av städföretagets tjänster.

 

Bestäm hur ofta du vill få städningen utförd

Du bestämmer förstås själv hur ofta du vill få hjälp med städningen hemma. Du kan välja att få städat en gång per vecka, varannan vecka, en gång per månad eller så ofta som du själv önskar. I de flesta hem räcker det med att man anlitar städhjälp för en ordentlig städning en gång per vecka och sedan själv utför lättare underhållsstädning under de övriga dagarna. Du kan även beställa städning vid enstaka tillfällen, exempelvis inför en storhelg eller under de dagar som du själv inte har lust eller tid att städa.


Bestäm hur du vill få städningen utförd

Alla städfirmor har ett standardiserat program för hemstädning som innebär att de städar alla rum utifrån fasta städrutiner. Exempelvis så dammsuger man alla golven, fukttorkning av golven, torkar av alla möbler, fönsterbrädor, dörrar, köksbänken samt skåp, lådor och vitvaror utvändigt. De rengör alla vitvaror, speglar och kranar i badrummet och tömmer också alla papperskorgar, inklusive soppåsen under diskbänken. 

Denna städning räcker oftast för de allra flesta men det går också att beställa till ytterligare tjänster som exempelvis diskning, tvätt, byta av sängkläder, vattning av blommor, mattvätt och fönsterputsning. Du bestämmer själv om du vill ha ett vanligt städprogram eller om du vill få skräddarsydda städtjänster.

 

 

Begär in offerter för din hemstädning

När du har bestämt dig för hur omfattande städning du vill få utförd och hur ofta du vill få städat kan du sedan beställa offerter för din hemstädning. Hos städexperter.se kan du kostnadsfritt beställa upp till fem offerter från pålitliga städföretag på din ort, utan att du förbinder dig för något.

Samtliga städföretag som lämnar offerter genom vår offerttjänst på städexperter.se är kvalitetsgranskade. Det innebär att de har F-skattesedel, god ekonomi och har utbildade och kvalificerade städare. Det gör att du inte behöver tänka på att kontrollera företagen, då vi redan har gjort detta åt dig, utan istället kan du fokusera på att jämföra offerter för att hitta den städleverantör som kan erbjuda dig den mest förmånligaste offerten. 

Få upp till 5 offerter från pålitliga städföretag i ditt område, kostnadsfritt!