Våra bästa tips för att rengöra din duschvägg

Att städa badrum är ett kvävande arbete som tar tid och kräver noggrannhet. Det många glömmer är att också rengöra duschvägg där det vanligtvis samlas mycket kalk, avlagringar och hårrester. En oren duschvägg ger ofta ett väldigt smutsigt intryck av badrummet. Genom städexperter kan du anlita en seriös städfirma som hjälper dig med din städning av badrum

Badrummet är ett av de rum i våra bostäder som vi vill ha i de närmaste kliniskt rent med tanke på att det är där vi utför vår dagliga intim-rengöring. Att rengöra ett badrum är ett tidskrävande arbete då det kräver noggrannhet samtidigt som det är många detaljer som behöver torkas av som vitvaror, skåp, kranar, speglar, rör och avloppsbrunn. 

Det många vanligtvis inte tänker på är att också göra en ordentlig rengöring av duschväggen i badrummet, så samlar på sig en hel del smuts, kalk och avlagringar med tiden. 

En oren duschvägg ger ofta ett väldigt smutsigt intryck av badrummet. 

 

Tips för att rengöra duschvägg

Har du en duschvägg är det en del rengöring som du bör göra för att få helt rent runt duschväggen. Fett, avlagring, hår, kalk och andra föroreningar samlas gärna under duschväggen i gummilisten och är svårt att upptäcka om man inte gör en noggrann inspektion. Här nedan finner du några av våra bästa tips för att rengöra duschvägg i ditt badrum.

 • Skölj duschväggen efter varje användning
  I förebyggande syfte bör du alltid skölja av duschväggen efter varje användning för att minska beläggning med kalk och avlagringar. Du ska aldrig använda varmt vatten utan istället använder du kallt vatten så att du enklare får bort en del av kalken som fastnar på väggarna. Använd även en gummiskrapa för att få bort vattnet från väggarna. Dock räcker det inte med enbart vatten för att få det ordentligt rent i duschutrymmet.
 • Välj rätt rengöringsmedel för olika material
  Eftersom en duschvägg består av olika material som gummi, aluminium och glas i olika material och utförande så krävs det vanligtvis olika rengöringsmedel för att få de olika delarna rena. Vissa delar kan också vara känsliga mot vissa rengöringsmedel så det är viktigt att använda dessa medel endast på de material som de är avsedda för.
 • Egen blandning
  Du kan själv göra en blandning som består av ättika, diskmedel och vatten. Detta medel fungerar på de allra flesta material, även glasen. Tänk på att inte använda svampar med en hård och slipande yta då det kan skada glas och gummi. Var noggrann med att spola rent efteråt med vanligt vatten och torka sedan av väggen.
 • Smörj in gummi och gångjärn
  I förebyggande syfte bör du även smörja in gummit under duschväggen men även gångjärn och hjul med fett. Då håller sig gummit i bra skick och blir inte uttorkat så att det släpper igenom vatten samtidigt som väggen blir enkel att skjuta in efter användning.

 

Ta in offerter för storstädning

Om du vill få hjälp med att städa ditt badrum, där det även ingår att rengöra duschvägg och även städning i alla andra rum i bostaden kan du anlita en städfirma som utför städningen.

För att hitta en seriös städfirma som utför arbetet till ett rimligt pris kan du använda dig av vår offerttjänst på städexperter.se. Här kan du kostnadsfritt och utan förpliktelser göra en offertförfrågan och erhålla upp till fem offerter från kvalitetsgranskade städbolag på din ort. 

Eftersom vi redan har kontrollerat företagen som erbjuder offerter genom Städexperter så slipper du detta tidskrävande arbete. Istället kan du fokusera på att jämföra offerter så att du kan hitta det företag som kan erbjuda dig bästa priset för din städning. 

Få upp till 5 offerter från pålitliga städföretag i ditt område, kostnadsfritt!