Vad kostar städning per timme?

När man anlitar en städfirma kan man bestämma om man vill få hemstädning med pris per timme eller om man vill få ett fast pris för städningen. En flyttstädning per timme är ovanligt utan oftast blir man erbjuden ett fast pris för sin flyttstädning.

När du beställer städtjänster har du möjlighet att anpassa städprogrammet så att det passar dina behov bäst. Du kan också bestämma hur ofta du vill få städningen utförd, även det utifrån dina behov. En städfirma kan erbjuda olika städtjänster som exempelvis hemstädning löpande, flyttstädning då du ska flytta och storstädning då du vill få en ordentlig rengöring av bostaden.

När du begär in offerter från flera städföretag har du möjlighet att jämföra offerter från de olika företagen för att hitta det städföretag som kan erbjuda dig den bästa lösningen.

Vill du veta vad städning per timme skulle kosta för dig? Klicka här för att få in offerter! 

 

Att betala för städning per timme

När det kommer till kostnaderna för städningen så varierar dessa beroende på vilken tjänst du väljer. Vissa städtjänster går oftast enklast att utföra per timme medan andra städtjänster lämpar sig väl för ett fast pris. 

Ytterst är det du själv som bestämmer om du vill erhålla städning till ett fast pris, vilket betyder att du vet vad det kostar innan arbetet påbörjas. Väljer du istället att betala städningen per timme innebär det att du inte vet hur mycket städuppdraget kommer att kosta förrän arbetet är klart.

 

Hemstädning - pris per timme

Normalt sker hemstädning med pris per timme eftersom mängden städning kan variera vid olika städtillfällen.

När du vill anlita en städfirma för hemstädning kan du själv bestämma hur ofta du vill få städat hemma, en gång i veckan, varannan vecka, en gång i månaden eller så ofta du själv önskar. 

Alla städbolag har ett färdigt städprogram för hemstädning vilket innebär att du får en grundlig städning av ditt hem. Dock kan du komplettera med ytterligare tjänster som exempelvis diskning, byte av sängkläder och tvätt. Normalt sker hemstädning per timme eftersom mängden städning kan variera vid olika städtillfällen.

 

I en hemstädning ingår följande

 • Dammsugning av golv, mattor och tygmöbler i alla rum samt avtorkning av golv
 • Avtorkning av karmar, trösklar, armatur, möbler, väggar, dörrar, fönsterbrädor och alla fria ytor
 • I kök torkas diskbänk och kranar. Skåp, lådor och vitvaror torkas av utvändigt. Spisfläkt rengörs och likaså utrymmet under diskbänken. Hushållssopor slängs.
 • I badrummet avtorkas kranar, synliga rör, vitvaror och inredning. Glas i en duschkabin putsas och avloppsbrunnen rengörs.

 

Kontorsstädning - pris per timme

När man anlitar ett städbolag för kontorets städning brukar kontorsstädning utföras med pris per timme, eftersom det kan vara svårt att uppskatta hur mycket arbete det är vid varje städtillfälle. Om städprogrammet är begränsat och strikt uppsatt går det också att få ett fast pris för varje städtillfälle.

Att få hjälp med att städa kontoret bidrar till att höja trivseln på kontoret och därmed ge medarbetarna en arbetsmiljö som leder till mer kreativitet och harmoni. Då kan personalen istället fokusera på företagets kärnverksamhet för att tömma papperskorgar och diska. 

 

När du beställer kontorsstädning ingår vanligast följande

 • Dammsugning av golv och entrémattor. Avtorkning av golv i alla rum.
 • Avtorkning av hyllor, skrivbord, möbler och elektrisk utrustning där det finns fria ytor
 • Avtorkning av alla fria ytor på väggar, dörrar, armatur, fönsterbrädor, karmar och trösklar
 • Putsning av speglar och fönster i innerdörrar eller innerväggs-partier.
 • Tömning av papperskorgar och hushållssopor i köket
 • Avtorkning av diskbänk, kranar, skåp, lådor och vitvaror i köksdelen. Rengöring av spisfläkt och mikrovågsugn, både utvändigt och invändigt
 • I badrum och toaletter torkas kranar, synliga rör och alla vitvaror av. Duschkabin med fönster putsas liksom speglar. Avloppsbrunnen rensas

Utöver ovanstående kan du även beställa till andra städtjänster som exempelvis diskning, tvätt av handdukar och vattning av blommor.

 

Flyttstädning - pris per timme

När du ska flytta till en ny bostad eller då företaget ska byta kontor kan det vara skönt att släppa allt som har med städning att göra i gamla bostaden/lokalen och istället fokusera på att komma igång i den nya. Att utföra en flyttstädning är ett omfattande arbete men när du anlitar en städfirma för en flyttstädning får du garantier på att den kommer att godkännas.

Flyttstädning till fast pris är vanligast, detta för att det endast sker vid ett tillfälle vilket gör det möjligt för städbolaget att uppskatta exakt tidsåtgång. Du kan dock även erhålla flyttstädning med pris per timme, även om det inte är vanligt då de flesta vill veta exakt vad det kostar innan de beställer flyttstädning.

Detta ingår i en flyttstädning

 • En flyttstädning innebär städning från golv till tak i alla rum. 
 • Vitvaror, spis, spisfläkt, badkar och duschkabiner rengörs både invändigt som utvändigt. Likaså alla skåp, lådor och garderober. 
 • Alla putsas fönster, speglar och glasdörrar. 

Efter en flyttstädning är samtliga ytor i en bostad skinande rena.

 

I en flyttstädning ingår inte städning av balkong, förråd eller andra tillhörande byggnader. Inte heller städning på tomten ingår i det fasta priset. Detta kan dock beställas till mot en extra kostnad.


Andra priser kopplat till städhjälp

Det är vanligt med frågor kring pris och hur man ska tänka kring kostnader för sin städhjälp. Vi har därför sammanställt en artikel med bra information att utfå från. Välkommen att läsa mer här: Prisförslag vid städning.

 

Begär in offerter från kontrollerade städbolag

När du behöver anlita städhjälp kan du göra en offertförfrågan hos oss på Städexperter. Här fyller du i ett enkelt formulär som du sedan skickar in och därefter får du upp till fem offerter från kvalitetsgranskade städbolag på din ort, oftast inom några timmar. Du kan välja om du vill få fast pris eller pris per timme för din städhjälp.

Eftersom vi redan har kontrollerat de företag som erbjuder offerter genom Städexperter så slipper du det tidskrävande arbetet. Istället kan du lägga din tid på att jämföra offerter för att hitta det städbolag som kan erbjuda dig det bästa priset och de bästa villkoren. 

Få upp till 5 offerter från pålitliga städföretag i ditt område, kostnadsfritt!