Så fungerar flyttstädning av din trädgård

Att utföra en flyttstädning av ett fristående hus innebär också att du behöver genomföra en städning av trädgård och alla tillhörande byggnader på tomten, vilket är ett omfattande arbete. Hos oss kan du beställa och få offerter för din flyttstädning samt trädgårdsstädning från granskade städföretag på din ort.

När du ska flytta är du skyldig att utföra en flyttstädning av din fastighet innan den nya hyresgästen eller köparen av huset flyttar in. 

Flyttstädning är praxis och finns även avtalat i hyreskontraktet för fastigheten. 


En flyttstädning är en grundlig och komplett städning av bostadens alla rum och vrår, inklusive vitvaror, köksfläkt och ugn. Om du har ett hus med trädgård och kanske även förråd eller garage ska även dessa flyttstädas eftersom även dessa ytor är en del av fastigheten. Att städa ett hus är ett stort projekt som kan ta tid och därför kan det vara värt att anlita en professionell städfirma för din flyttstädning genom oss på Städexperter.

 

Flyttstädning av hus och trädgård

För dig som bor i hus så behöver du städa huset ordentligt i alla rum. Det innebär att: 

 • Samtliga rum
  Alla rum ska rengöras från golv till tak, inklusive alla lister, socklar, fönster, ventiler och dörrar. 
 • Köket
  I köket ska alla skåp, spisfläkt, vitvaror, ugn och mikrovågsugn rengöras både invändigt som utvändigt. Diskbänken ska torkas av liksom kranar och kakel. 
 • Badrummet
  I badrummet ska toalett, handfat, duschutrymme, badkar rengöras, även under badkar. Speglar och kranar ska putsas och badrumsskåp rengöras. 
 • Avlopp / ventilation
  Slutligen behöver även avloppsbrunnen och ventilationen göras ren.

Om ditt hem har utrymmen som garderober runt om, klädkammare, balkonger och trappor behövs även dessa städas.

 

Flyttstädning av trädgård

Om ditt hus har trädgård behöver även trädgården städas. Det innebär att:

 • Allt avfall och utrustning som inte tillhör trädgården ska transporteras bort. 
 • Uppfarten och gångvägar ska sopas och 
 • Eventuella uteplatser ska tömmas på lösa saker och städas. 


Det är också kutym att man lämnar ifrån sig en välskött trädgård vilket innebär att:

 • Gräsmattan ska vara klippt
 • Buskar vara ansade och 
 • Löv ska krattas ihop och forslas bort

Om det är vinter ska istället gångvägar skottas och sandas och likaså garageuppfarten.

 

Flyttstädning i tillhörande byggnader

Om din fastighet har tillhörande byggnader som garage och förråd så ska även dessa byggnader rengöras. Det innebär att de ska tömmas på alla lösa saker och sedan ska väggar, golv, fönster och inredning rengöras. All restavfall ska transporteras bort från tomten.

 

Anlita städfirma för din flyttstädning

Städexperter tillhandahåller en offerttjänst där privatpersoner och företag kan göra en offertförfrågan genom att fylla i ett formulär, kostnadsfritt och utan förpliktelser. Därefter kommer upp till fem stycken kvalitetskontrollerade badrumsföretag lämna offerter för ditt städprojekt. 

Samtliga företag som lämnar offerter är kontrollerade av oss vilket innebär att vi har granskat så att de har kvalificerad personal, en ordnad ekonomi samt innehar F-skattesedel. 


Det gör att du kan vara trygg med att det företag som du väljer som leverantör är ett seriöst och kompetent företag som utför arbetet med ett perfekt resultat. 

Få upp till 5 offerter från pålitliga städföretag i ditt område, kostnadsfritt!