Tips när du ska rengöra dina element

Elementen är något som man vanligen glömmer bort vid städning eller väljer att göra vid ett annat tillfälle då det kan vara lite pilligt att komma åt. Element samlar dock på sig stora mängder damm och du bör rengöra element en gång varje månad.

När man städar hemma så brukar det vanligast bli att man torkar av hyllor, möbler, elektronik och dammsuger och fukttorkar golven i varje rum. Det man sällan tänker på är att rengöra element i varje rum, vilket är en plats där det samlas massor av damm.

Man bör göra en ordentlig rengöring av elementen en gång varje månad så att det inte hinner samla på sig för mycket damm i springorna och bakom elementet som sedan frigörs i luften. Vi på Städexperter har sammanställt några tips för hur du enklast kan rengöra element på ett effektivt sätt så att du får bort allt damm.

 

Tips för att rengöra element

  • När du ska rengöra element är det bra om du antingen har tillgång till en radiatorborste eller en förlängd borste som placeras på dammsugarröret. Då kommer du åt att få bort damm i springorna och bakom elementet. 
  • Tänk på att stänga av elementet då du ska rengöra så att du inte bränner dig. 
  • Börja med att lägga en tidning under elementet så att du fångar upp allt damm och eventuellt smutsvatten som droppar på golvet.
  • Saknar du radiatorborste och förlängd borste för dammsugaren kan du istället använda dig av fingervantar eller en strumpa. Sätt vanten eller strumpan på handen och för in den mellan elementens springor för att torka bort damm.
  • Du kan också använda dig av en sked och en trasa. Sätt trasan på skeden och fäst med en gummisnodd. Därefter kan du rengöra springorna i elementen. Om det är svårt att få bort dammet kan du doppa trasan i varmt vatten med lite diskmedel i.
  • Bakom elementen gör du lättast rent med en vanlig dammvippa.

 

Beställ städtjänster från en städfirma

Vill du spara tid samtidigt som du får en grundlig städning av hela din bostad, som också omfattar att rengöra element, kan du beställa hemstädning eller storstädning.

Hos oss på städexperter.se finner du en offerttjänst där du kan göra en kostnadsfri offertförfrågan och få upp till fem offerter från kontrollerade städföretag i din stad. Vi har kvalitetsgranskat alla företag som lämnar offerter genom vår tjänst så att du kan vara trygg med att arbetet utförs av ett seriöst företag som lämnar garantier på sitt arbete.

 

Jämför offerter

Efter att du erhållit upp till fem offerter från städföretag hos städexperter.se kan du sedan jämföra offerter så att du kan hitta det företag som kan erbjuda dig bäst pris. Du bör jämföra uppgifter som leveranstider, betalningstider, garantiåtaganden och självklart också priserna. 

Det är inte alltid säkert att det företag som lämnar bäst pris är det bästa för dina behov så därför bör du också jämföra vad som ingår i priset. Vissa städföretag kan erbjuda dig en provstädning till ett reducerat pris. Det innebär att du dels kan se hur företaget utför städningen och resultatet av detta och dels kan påverka hur du önskar att städningen ska utföras. 

Få upp till 5 offerter från pålitliga städföretag i ditt område, kostnadsfritt!