Hur får man trygg städservice till ett rättvist pris?

När du är i behov av städservice hemma eller på företaget bör du alltid ta in offerter från flera företag så att du kan finna en städfirma som erbjuder ett rättvist pris. Hos oss får du upp till fem offerter från lokala, kvalitetsgranskade städfirmor - kostnadsfritt och utan köpkrav.

När du ska anlita städservice för din hemstädning eller kontorsstädning är det viktigt att kontrollera att företaget har utbildad personal så att arbetet utförs korrekt och med bra resultat. Det företag som man anlitar bör ha personal som är vana att arbeta i privata hem så de visar hänsyn, utför arbetet noggrant och är pålitliga. Dessutom behöver företagen ha försäkringar som ersätter skador på din egendom om det händer en olycka. Att hitta seriösa städföretag som erbjuder städning med priser som är rättvist kan vara krångligt då det finns ett stort antal företag på marknaden idag. Därför bör man använda sig av en offerttjänst som har kvalitetsgranskat städfirmorna så att man vet att man erhåller en trygg städservice.

 

När du behöver städning hemma

För privatpersoner finns det flera städtjänster du kan beställa som utgår efter färdiga städprogram. Vilken tjänst som passar dig bäst för tillfället beror på vilka behov du har av städning. Som privatperson kan du också göra ett RUT-avdrag på 50 % på städföretagets arbetskostnader, vilket sker med en nedsättning direkt på fakturan. Det gör att det inte behöver bli så kostsamt att anlita städservice. Begär du samtidigt in offerter från flera företag kan du få ett riktigt bra pris för din städning.

 

Hemstädning

Att städa hemma är ofta förknippat med massa måsten som behöver utföras samtidigt som det tar en del tid att städa, vilket man idag ofta har alldeles för lite av. Då kan det vara skönt att kunna anlita en städfirma som hjälper en med städningen hemma. Om städfirman utför en grundlig städning varje vecka så räcker det väl för att du ska ha snyggt och rent hemma hela veckan, om du själv bara utför lite underhållningsstädning vid behov. 

När du beställer hemstädning så kan du själv bestämma hur ofta du vill få din bostad städad, en gång varje vecka, varannan vecka, en gång varje månad eller så ofta som du själv har behov av. Vid en hemstädning så städas alla rum grundligt, framför allt i kök och badrum som är de två rum som brukar vara mest nedsmutsade. Även om städbolagen har ett färdigt städprogram kan du själv skräddarsy städningen utifrån dina behov.

 

Flyttstädning

Att flytta från en bostad till en ny bostad är ofta tidskrävande då man ska packa alla saker och sedan få över dessa till den nya bostaden där de sedan ska packas upp på nytt. Då är det många som drar sig för att behöva utföra den städning som måste ske efter att du flyttat och innan den nya ägaren eller hyresgästen flyttar in. En flyttstädning behöver dessutom utföras mycket grundligt så att man får den godkänd. Annars finns en risk att man får betala för den nya hyresgästens städfirma. 

När du anlitar ett professionellt städbolag för din flyttstädning kan du släppa allt kring din gamla bostad helt då du får garantier på att din städning kommer att bli godkänd.

 

Storstädning

Har din lägenhet varit uthyrd i andra hand, har den stått tom under en längre utlandsvistelse eller vill du bara få din lägenhet ordentligt städad inför en högtid så kan du beställa en storstädning. En storstädning är en omfattande städning av samtliga rum i bostaden, samtliga vitvaror i både kök och badrum. Städning sker från golv till tak så att den blir skinande ren och får en naturlig ren doft. De allra flesta städfirmor erbjuder storstädning för privatpersoner där en komplett städning av hela bostaden ingår, oftast till ett fast pris. Precis som för hemstädning och flyttstädning har du möjlighet att göra ett RUT-avdrag på 50 % av städföretagets arbetskostnader direkt på fakturan.

 

Städning för företag och bostadsrättsföreningar

Även företag behöver hjälp med att få kontor eller lokaler städade så att de som arbetar i lokalerna får en trivsam arbetsmiljö. Företag har dock inte rätt att nyttja skatteavdrag som exempelvis RUT-avdrag då de anlitar en städfirma. Därför är det viktigt att företag begär in offerter från flera städbolag så att de kan finna ett företag som utför städning till ett rättvist pris.

 

Kontorsstädning

På ett kontor arbetar vanligtvis flera personer samtidigt som det händer att man får ta emot besök på kontoret av kunder. Då är det viktigt att man har rena och fina lokaler, vilket också ökar trivsel på arbetsplatsen. Istället för att låta vissa personer ur personalen städa, vilket tar tid och energi från deras egentliga arbetssysslor, kan man anlita en städfirma för kontorets städning. Ett kontor behöver normalt städas oftare än ett hem då det varje dag är flera personer som arbetar på kontoret. Därför är det vanligt att man beställer ett städprogram som innebär att man får en grundlig städning en gång i veckan medan man sedan får enklare städning varje eller varannan dag.

 

Städning för bostadsrättsföreningar och hyresrättsföreningar

En bostadsrättsförening ansvarar för att gemensamma utrymmen som trapphus, tvättstuga, förråd, källare och andra gemensamma lokaler i fastigheten städas regelbundet. Vissa bostadsrättsföreningar har avtalat med de boende om att dela på städuppgifterna, vilket brukar vara svårt i längden samtidigt som det också kräver att de boende har tid. När bostadsrättsföreningar eller hyresrättsföreningar är i behov av städservice kan de begära in offerter från flera kvalitetsgranskade städfirmor på orten. Det gör att de enkelt kan finna den städfirma som kan erbjuda de bästa villkoren och det bästa priset.

 

Beställ fem offerter kostnadsfritt

Hos städexperter.se kan privatpersoner, företag och bostadsrättsföreningar kostnadsfritt beställa och få upp till fem stycken offerter från kvalitetsgranskade städföretag på orten. Det gör att man får ett bra underlag så man kan jämföra offerter för att hitta den städleverantör som kan erbjuda de mest förmånliga priserna. Alla städfirmor som lämnar städoffert genom vår offerttjänst på städexperter.se är kvalitetskontrollerade av oss. Detta innebär att de har utbildad personal som utför arbetet enligt rådande branschregler, innehar F-skattebevis samt har en ordnad ekonomi.

Få upp till 5 offerter från pålitliga städföretag i ditt område, kostnadsfritt!